Folkeskolesangerinde - Trine Gadeberg

Trine Gadeberg kan godt lide at indrette sig med sjove og mærkelige ting.

Hvad er aktuelt for dig lige nu?

Mine jule-kirkekoncerter begynder i dag. Jeg har for første gang selv stået som arrangør; det har været benhårdt, men også meget tilfredsstillende. Og så er min nye hjemmeside lige gået i luften, og den er jeg ret stolt af.

Hvad faldt du for ved dit hjem?

Jeg har altid ønsket et romantisk hjem i gammel stil med en mormor-have, og det har jeg her. Jeg bor i et gammelt, to-længet bondehus fra 1897 – dog uden stråtag. Til gengæld er vinduerne i huset de originale, så dem passer jeg på, siger Trine Gadeberg.

Hvilket rum holder du mest af?

Tja, det rum, jeg befinder mig mest i, er køkkenet. Det er så hyggeligt, for her kan jeg gå og småspise hele tiden. Men jeg er nok mest glad for stuen, for hver gang jeg går derind, tænker jeg: »Nej, hvor et flot klaver, jeg har«.

Hvad ville du nødigst undvære i dit hjem?

Min bærbare computer. Den er mit liv. Jeg har den altid med mig, så når jeg ikke er hjemme, er den et slags hjem for mig.

Hvad inspirerer dig, når du indretter dit hjem?

Underlige ting. Jeg køber altid nogle mærkelige ting til mit hjem. Jeg har for eksempel købt en gammel øjenlæge-lampe, en blæksprutte-ting-est til badeværelset, som holder styr på shampoo og sæbe, samt en fiskehoved-lampe, der hedder Egon, og som har en stor mund. Jeg ved ikke, om jeg køber disse ting, fordi jeg ikke vil være en del af strømmen, eller om det er, fordi jeg ikke har råd til at købe alle de lækre design-ting, som jeg også godt kan lide, oplyser Trine Gadeberg.

Hvad ville du aldrig bringe ind i dit hjem?

Masseproduceret kunst. Jeg vil have, at kunst skal være originalt og ikke bare kopier af prototyper.

Hvad er dit bedste køb?

Mit klaver, som jeg købte for de 25.000 kroner, der fulgte med Musikhuset Esbjergs Stjernepris, som jeg var så heldig at få i 2000. Jeg spiller på det hver dag. Det samme gør min datter Andrea og hendes veninder. Det er også fint, men jeg bliver sur, når de bare hamrer løs på det. Det er mangel på respekt. Ud over klaveret er mit bedste køb mit hus.

Hører du meget musik, når du er hjemme?

Ja, altid. Jeg er miljøskadet. Fra iTunes har jeg lige downloadet en masse musik fra min ungdom: Supertramp, Toto, Chicago og andre. Det er så fedt. Jeg hører også tit de sange, jeg skal synge til en koncert, så jeg kan lære teksten. Det gør jeg både herhjemme, men også når jeg kører i bil, fortæller Trine Gadeberg.

Har du en rædsel i dit hjem?

Ja, mit spisebord. Det er nok det grimmeste, du kan forestille dig. Jeg har altid en stor, fed, tyk hørdug til at dække over det, så jeg slipper for at se på det. Når dugen så skal vaskes, gælder det om at være hurtig; af med hørdugen og hurtigt smække en ny dug på, så jeg undgår at se på bordet.

Hvad står der i din bogreol?

Som hos alle andre står der Stieg Larsson. Ellers står der krimier, biografier og masser af kogebøger. Faktisk har jeg også en del historiske bøger. Det var Anders Errboe, som gjorde mig interesseret i at læse dem. Den mand ved alt. Han er typen, der kan huske datoer for historiske begivenheder. Det er fantastisk. Han gav mig et puf til at komme i gang med historiske bøger ved at give mig nogle gode boggaver.

Har du en ting, som altid har fulgt dig?

Nej, ikke rigtig. Jeg har fotografier blandt andet fra mit liv som konfirmand. Åh nej, du skulle se dem. Min mor fik mit hår permanentet, så der står jeg på mit konfirmationsbillede med mikrofonhår. Det er så grimt. Og billedet hænger til offentlig beskuelse på præstegården i Holsted. Jeg har også et billede af mig selv, fra jeg var helt lille. Det billede sendte min far ind til en fotokonkurrence i Billed Bladet om Årets Grimmeste Baby. Jeg vandt, ler Trine Gadeberg.

Hvordan slapper du bedst af derhjemme?

Jeg har for nylig købt en stor sækkestol, og den er rigtig hyggelig. Her sidder jeg tit med Andrea og ser tv. Nu har jeg jo en tendens til at have krudt i røven, men når jeg får mig sat i sækkestolen, bliver jeg siddende længere, end jeg normalt ville gøre, for den er simpelthen så svær at komme op af igen.

Trine Gadeberg

38 år

Blev optaget på musikkonservatoriets klassiske sanglinje efter et væddemål med sin far, der ikke troede, hun kunne komme ind.

Uddannelsen blev ikke fuldført, til gengæld uddannede Trine Gadeberg sig til folkeskolelærer. Sideløbende med denne uddannelse kom musikken, sangen og teatret til at fylde mere og mere, så lærergerningen blev skiftet ud med showbusiness.

Siden har hun medvirket i flere revyer og musicals, optrådt ved koncerter landet rundt, udgivet cd'er, medvirket i Melodi Grand Prix og i julekalenderen Nissebanden.
Er mor til datteren Andrea på ni år.