Konkurrencepopshow - Jørgen de Mylius

Ifølge Grand Prix-eksperten Jørgen de Mylius skal man dog tilbage til 1974 for at finde den måske vigtigste begivenhed i den europæiske popkonkurrences historie. Her fejede svenske ABBA al modstand væk med "Waterloo", der blev et massivt hit og markerede starten på en imponerende karriere.

- Med den ændrede lydbilledet sig i Melodi Grand Prix sig med ét slag. "Waterloo" brugte elementer fra rockmusikken og skabte en ny stil, der hurtigt vandt indpas, og som stadig lever i Grand Prix-sammenhæng, siger Jørgen de Mylius.

Han mener, at Melodi Grand Prix har formået at følge med tiden, og at Eurovisionens tilbagevendende tv-begivenhed har mange år i sig endnu.

- Der skal være samme drive i udviklingen af konkurrencen, som der altid har været. Men musikken skal ikke være nyskabende, som nogle har hævdet. Der har altid været en fin afsmitning fra den musik, der har været oppe i tiden, men ellers er Melodi Grand Prix sig selv. Og hvis man kan blive ved med at lave et show, der appellerer til forskellige kulturer og alle aldersklasser, vil man også kunne fejre 100 års jubilæum, siger Jørgen de Mylius.