Scenesangerinde - Rikke Mølgaard

Rikke Mølgaard fik sit livs chance en dag i april. Bandet ringede og spurgte, om hun ønskede at starte som sangerinde.
- Det var virkelig uventet, siger hun og smiler bredt.

Hun ser frem til at synge på bandets kommende single og tage på en sommerturné, og se nye steder i landet.

"Jeg er passioneret omkring kontakten med publikum. Det er en fantastisk stemning på koncerter med mange glade mennesker," sagde Rikke Mølgaard.

Den første oplevelse at være på scenen og slutte med publikum var til en konkurrence.

- Jeg var otte år gammel og sang Edelweiss. Det var sjovt at synge for min mor. Men fra scenen, så jeg fem hundrede mennesker lyttede. Så opdagede jeg glæden ved at dele musik med mange, siger Rikke Mølgaard.

Hun fulgte sit hjerte og valgte musikken.

- Jeg har altid været taknemmelig for de muligheder, der har eksisteret og at arbejde med musik som sanger. Det tager tid at udvikle en sang. Du får ikke en kunstner, en dag.

Hvordan kan du se den aktuelle situation, hvor nogle unge mennesker er tiltrukket af Idol og uploade YouTube-videoer af sig selv?

- Ja, mange af os drømmer om den store chance. Jeg kan se, at musikbranchen har et rygte, og hvor nemt det er at blive udnyttet. Men jeg startede i det små. Hvis du ser godt ud i den lille, jeg tror, vi er bedre rustet til at møde musikbranchen, siger Rikke Mølgaard tankefuldt.

- Stemmen er mit instrument. Tuning Band er en muskel, og der fik jeg at træne sangteknik. Det er meget givende at være en god sanger.

I de senere år har hun sunget på deltid i bandet. Det var ved at optræde sammen med dem, at hun blev opdaget af kapelmesteren, der har været rettet mod et modent publikum.

- Der er masser af varme i musikken. Det vil være sjovt at variere det med nye påvirkninger. Jeg elsker country musik og soul. Vi ønsker at fastholde kernen i bandet, men også udvikle nogle nye sange.

I løbet af dette års sommerturné får Rikke Mølgaard premiere med bandet. Hun overtager mikrofonen efter sin forgænger, der forlader bandet efter seks år. Årsagen til hun slutter, er det hårde liv, der indebærer at være en bandsangerinde.